Nom comú català : Blava.
Descripció : Bolet de color variable, de verd a marró oliva, encara que a vegades violaci, vermell fosc, porpra, etc. amb un capell de fins a 18 cm de diàmetre, que passa al llarg del seu estadi per diferents formes, globós al principi, convex per finalment ser pla, un poc deprimit al centre. Làmines molt fines, atapeïdes i quasi lliures, després més separades, amb bifurcacions prop del peu de color groc pàl·lid tornant terroses. El peu és quasi cilíndric, un poc llarg i robust. Ple, després moll i un poc rugós, de color blanc amb tons rosats o violacis. Les espores són de color groc or en massa, ovoïdals en grosses punxes o berrugues, de 8-12 x 7-10 micres.
Bolets semblants : Creix juntament amb R. Romellii Maire, la qual es diferencia pel peu sense colors rosats o violacis.
Observacions : Es pot menjar cru encara que per algunes persones pot resultar indigest si no és ben cuit. Els darrers anys hi ha hagut polèmica sobre la seva presumpta toxicitat.
Distribució per illes : Mallorca.
Hàbitat : Alzinar.
Valor alimentari : Comestible